Laat het gemeentehuis vollopen!

“Hoe groot wordt jullie zwemparadijs?”, “Waarom is hij hier aan begonnen zonder te weten dat het kon?”, “Wanneer wordt de bouw van het pand gestart?”.

Vragen die regelmatig voorbij komen en waar toch simpele antwoorden op te geven zijn. Er is een beeld ontstaan dat Shiva de Winter een zwemparadijs wil bouwen zonder dit van te voren goed onderzocht te hebben. Niets van dit alles is waar. Het doel is een kleinschalig instructiebad te bouwen. Even voor uw beeldvorming; het bad wordt nog kleiner dan een volleybalveld. Deze plannen staan al jaren op de agenda. Shiva de Winter is negen jaar geleden al in contact gebracht met een planoloog. Na heel Hilversum te hebben onderzocht is door de Gemeente Hilversum het bedrijventerrein in Kerkelanden als beste locatie aangewezen. Na vooronderzoek is in juli 2017 als eindadvies uitgebracht: een zwembad past binnen het bestemmingsplan voor dit bedrijventerrein. Wij horen u denken en inderdaad: dit is de locatie waar ‘de zwembus van Ome Joop’ tussen de 20 en 25 jaar lang heeft gestaan. En wat kan er dan nog mis gaan zou je zeggen.

Een hoop.

Al weken lang wachten wij op uitsluitsel van de Gemeente. Een unaniem aangenomen motie ‘Laat het zwembad niet verzuipen’ bleek niet voldoende. Het meerdere malen aanleveren van de gevraagde stukken, op de hiervoor aangewezen data, bleek eveneens niet voldoende. Keer op keer worden er beloftes gedaan die niet nagekomen zijn. Zo heeft wethouder Voorink in het overleg van 23 mei gezegd: graag een vergunning voor het zwembad te verlenen. Hij gaat binnenkort weer gesprekken hierover voeren; hij hoopt echt dat het met een week of twee zou moeten lukken. Dit was woensdag 6 juni twee weken geleden, het is nog steeds stil. Terwijl in de tussentijd het personeel van De Winter Sport ontzettend haar best doet de lessen te continueren, is het helaas voor 300 kinderen niet mogelijk hier te komen.

300 kinderen, ziet u het voor zich? Dit is een school vol! Een school vol kinderen dat geen zwemles krijgt. Lekker vooruitzicht met de zomer in het verschiet. Wij hopen, zoals toegezegd, hier samen met de gemeente Hilversum spoedig uit te kunnen komen. 

Aanstaande woensdag 13 juni om 20.30 is er een commissievergadering in het Gemeentehuis te Hilversum. Tijdens de vergadering krijgen wij tijd om te spreken namens de ouders, het personeel en de zwemschool. De Christen Unie en de SP zullen gezamenlijk vragen stellen aan de wethouder over o.a. de toezegging die is gedaan. Hoe meer mensen, hoe beter! Dus wij zouden jullie willen vragen om samen met ons aanwezig te zijn in het gemeentehuis. Bent u erbij? Meld u aan bij ons. Dan houden wij jullie op de hoogte van de stand van zaken. Aanmelden kan per mail naar info@dewintersport.nl of telefonisch via 035 – 77 25 717.

 Graag tot dan!

Mocht je nieuwsgierig zijn naar alle feiten, dan vind je hier een samenvatting van de loop van zaken tot nu toe: http://zwembadkerkelanden.nl/chronologische-samenvatting/


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Nieuws

Zwemlessen van start in ‘T Gooische Bad

Vrijdag 7 september 2018, de datum waarop ons nieuwe zwembad haar deuren opent voor zwemlessen! Nadat er maanden lang door verschillende bedrijven keihard is gewerkt aan ons nieuwe zwembad kunnen wij aanstaande vrijdag de eerste zwemlessen geven!

Nieuws

Stem nu! Wat wordt de naam van ons nieuwe zwembad?

De stemmen zijn geteld en de uitslag is binnen!  Bekijk ons filmpje om te zien wat de winnende naam van ons zwembad is geworden!   

Nieuws

Bedenk een naam voor het zwembad en win €500,-

Tot 14 juli 2018 kun je een naam voor het zwembad in Kerklanden inzenden. De jury kiest uit alle inzendingen 3 namen en maakt de selectie op 18 juli bekend. Op deze namen kan van 18 juli tot en met 31 juli gestemd worden. Tijdens de opening van het zwembad wordt de naam van het zwembad en de winnaar van het geldbedrag van €500,- bekend gemaakt!