Informatie over de weigering omgevingsvergunning voor bouw zwembad in bedrijfshal Franciscusweg 229.

Q&A Weigering omgevingsvergunning

De gemeente heeft onze aanvraag omgevingsvergunning voor de vestiging van een zwemschool in de bedrijfshal op Franciscusweg 229 geweigerd.
In het Bestemmingsplan Kerkelanden wordt “zwemschool” niet genoemd als één van de ter plaatse toegestane functies, zoals sportschool en fitnesscentrum.
Nee. De gemeente heeft een vooronderzoek gedaan naar het pand Franciscusweg 251-273, dat ligt tegenover de hal op nummer 229. Het eindadvies luidt: “een zwembad past binnen de bestemming”. Helaas kunnen aan een vooronderzoek geen rechten worden ontleend.
Dat weten wij niet precies. Een rol speelt een zienswijze die een belendend bedrijf heeft ingediend, zij maken zich zorgen over de verkeersveiligheid. De gemeente zegt nu dat ze niet van het bestemmingsplan willen afwijken zolang er zorgen over de verkeersveiligheid bestaan.
Ome Joop heeft in de zwembus op die plek 20 jaar zwemles gegeven. De gemeente zegt dat hij dat nooit formeel heeft aangevraagd.
Wij hebben een gerenommeerd adviesbureau op het gebied van verkeersveiligheid ingeschakeld, zij gaan in de week van 8 januari een onderzoek doen en komen met een advies naar de gemeente.
Wij hebben uiteraard bezwaar gemaakt tegen de geweigerde omgevingsvergunning en hierbij de hulp van een in het bestuursrecht gespecialiseerd advocaat ingeroepen. Wij rekenen erop dat de omgevingsvergunning alsnog zal worden verleend en de bouw niet te veel vertraging zal oplopen. In de tussentijd blijven we zwemles geven in de huidige vertrouwde locaties.
Categorieën: Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Nieuws

The wall of fame

Onze Wall of fame van kranten berichten over zwembad kerkelanden.

Nieuws

Vergunning afgegeven!

Zojuist heeft wethouder Voorink aan ons bekend gemaakt dat de vergunning voor het zwembad rond is! Vanmiddag zal Shiva deze op het gemeentehuis in Hilversum ophalen. Wij zijn blij dat we er samen met de gemeente in goed overleg zijn uitgekomen! 

Nieuws

Laat het gemeentehuis vollopen!

Aanstaande woensdag 13 juni is er een commissievergadering in het Gemeentehuis te Hilversum. Tijdens de vergadering krijgen wij tijd om te spreken namens de ouders, het personeel en de zwemschool. De Christen Unie en de SP zullen gezamenlijk vragen stellen aan de wethouder over o.a. de toezegging die is gedaan. Hoe meer mensen, hoe beter! Dus wij zouden jullie willen vragen om samen met ons aanwezig te zijn in het gemeentehuis.