Informatie over de weigering omgevingsvergunning voor bouw zwembad in bedrijfshal Franciscusweg 229.

Q&A Weigering omgevingsvergunning

De gemeente heeft onze aanvraag omgevingsvergunning voor de vestiging van een zwemschool in de bedrijfshal op Franciscusweg 229 geweigerd.
In het Bestemmingsplan Kerkelanden wordt “zwemschool” niet genoemd als één van de ter plaatse toegestane functies, zoals sportschool en fitnesscentrum.
Nee. De gemeente heeft een vooronderzoek gedaan naar het pand Franciscusweg 251-273, dat ligt tegenover de hal op nummer 229. Het eindadvies luidt: “een zwembad past binnen de bestemming”. Helaas kunnen aan een vooronderzoek geen rechten worden ontleend.
Dat weten wij niet precies. Een rol speelt een zienswijze die een belendend bedrijf heeft ingediend, zij maken zich zorgen over de verkeersveiligheid. De gemeente zegt nu dat ze niet van het bestemmingsplan willen afwijken zolang er zorgen over de verkeersveiligheid bestaan.
Ome Joop heeft in de zwembus op die plek 20 jaar zwemles gegeven. De gemeente zegt dat hij dat nooit formeel heeft aangevraagd.
Wij hebben een gerenommeerd adviesbureau op het gebied van verkeersveiligheid ingeschakeld, zij gaan in de week van 8 januari een onderzoek doen en komen met een advies naar de gemeente.
Wij hebben uiteraard bezwaar gemaakt tegen de geweigerde omgevingsvergunning en hierbij de hulp van een in het bestuursrecht gespecialiseerd advocaat ingeroepen. Wij rekenen erop dat de omgevingsvergunning alsnog zal worden verleend en de bouw niet te veel vertraging zal oplopen. In de tussentijd blijven we zwemles geven in de huidige vertrouwde locaties.
Categorieën: Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Nieuws

Laat je hart spreken voor meer zwemles in Hilversum

Wij willen jullie vragen om samen met ons woensdag avond 14 februari om 20.00 uur aanwezig te zijn in het gemeentehuis in Hilversum om de gemeenteraad ervan te overtuigen hoe belangrijk het is dat ons instructiebad er komt.

Nieuws

Nieuws over de verhuizing zwemschool

Eind oktober hebben we het goede nieuws naar buiten gebracht dat zwemschool De Winter Sport begin volgend jaar een eigen zwembad gaat openen.

Nieuws

Verhuisbericht zwemschool De Winter Sport

Goed nieuws: Zwemschool De Winter Sport gaat volgend jaar verhuizen naar zwembad Kerkelanden.