Informatie over de weigering omgevingsvergunning voor bouw zwembad in bedrijfshal Franciscusweg 229.

Q&A Weigering omgevingsvergunning

De gemeente heeft onze aanvraag omgevingsvergunning voor de vestiging van een zwemschool in de bedrijfshal op Franciscusweg 229 geweigerd.
In het Bestemmingsplan Kerkelanden wordt “zwemschool” niet genoemd als één van de ter plaatse toegestane functies, zoals sportschool en fitnesscentrum.
Nee. De gemeente heeft een vooronderzoek gedaan naar het pand Franciscusweg 251-273, dat ligt tegenover de hal op nummer 229. Het eindadvies luidt: “een zwembad past binnen de bestemming”. Helaas kunnen aan een vooronderzoek geen rechten worden ontleend.
Dat weten wij niet precies. Een rol speelt een zienswijze die een belendend bedrijf heeft ingediend, zij maken zich zorgen over de verkeersveiligheid. De gemeente zegt nu dat ze niet van het bestemmingsplan willen afwijken zolang er zorgen over de verkeersveiligheid bestaan.
Ome Joop heeft in de zwembus op die plek 20 jaar zwemles gegeven. De gemeente zegt dat hij dat nooit formeel heeft aangevraagd.
Wij hebben een gerenommeerd adviesbureau op het gebied van verkeersveiligheid ingeschakeld, zij gaan in de week van 8 januari een onderzoek doen en komen met een advies naar de gemeente.
Wij hebben uiteraard bezwaar gemaakt tegen de geweigerde omgevingsvergunning en hierbij de hulp van een in het bestuursrecht gespecialiseerd advocaat ingeroepen. Wij rekenen erop dat de omgevingsvergunning alsnog zal worden verleend en de bouw niet te veel vertraging zal oplopen. In de tussentijd blijven we zwemles geven in de huidige vertrouwde locaties.
Categorieën: Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Nieuws

Zwemlessen van start in ‘T Gooische Bad

Vrijdag 7 september 2018, de datum waarop ons nieuwe zwembad haar deuren opent voor zwemlessen! Nadat er maanden lang door verschillende bedrijven keihard is gewerkt aan ons nieuwe zwembad kunnen wij aanstaande vrijdag de eerste zwemlessen geven!

Nieuws

Stem nu! Wat wordt de naam van ons nieuwe zwembad?

De stemmen zijn geteld en de uitslag is binnen!  Bekijk ons filmpje om te zien wat de winnende naam van ons zwembad is geworden!   

Nieuws

Bedenk een naam voor het zwembad en win €500,-

Tot 14 juli 2018 kun je een naam voor het zwembad in Kerklanden inzenden. De jury kiest uit alle inzendingen 3 namen en maakt de selectie op 18 juli bekend. Op deze namen kan van 18 juli tot en met 31 juli gestemd worden. Tijdens de opening van het zwembad wordt de naam van het zwembad en de winnaar van het geldbedrag van €500,- bekend gemaakt!